Sympathiek

Een goede website spreekt meteen aan. ‘Dit hoort bij mij’, moet de eerste gedachte zijn van de bezoeker zijn. Voel je je niet thuis dan klik je snel weg, meestal om nooit meer terug te keren.
De vormgeving van de website is dus van groot belang. Mooie kleuren en goede verhouding doen er evenveel toe als betekenisvolle inhoud.

Autoriteit

Als de website er leuk uitziet maar niet overtuigt dan is de bezoeker snel weg. Informatie op de website voorziet in een leemte in de kennis van de bezoeker. Een website moet ergens voor staan, iets eigenzinnig hebben. De bezoekers moet het idee krijgen dat de informatie grondig en gedegen is.

Bevestiging

De bezoeker van een website is eenzaam en twijfelt voortdurend. Positieve ervaringen van anderen nemen de eenzaamheid weg. Goedkeurende uitspraken van experts heffen de twijfel op. Sterren, emblemen en waarmerken helpen de bezoeker te overtuigen en te geloven op de juiste website te zijn.

Schaarste

De angst om iets te missen is sterker dan de vreugde van het gratis verkrijgen. Bezoekers willen niet buitengesloten raken en niets missen. Een website moet iets aanbieden dat gewild, eindig en tijdelijk is. De bezoeker keert telkens terug naar een website als er wat te halen is.

Reciprociteit

Iets weggeven om daarna iets te krijgen. Een proefflacon, een gratis pennetje bij een levering, een gratis proefperiode op een dienst. Wie wat krijgt voelt zich verplicht om iets terug te doen. Een website die geeft, krijgt terug. Voor wat, hoort wat.

Betrokkenheid en Consistentie

Een goede en regelmatige opbouw in wat de website levert aan de bezoeker leidt tot een steeds sterker band en betrokkenheid. Eenmaal trouw aan de website zal de bezoeker het vanzelfsprekend vinden om te betalen voor de aangeboden goederen, informatie en diensten. Herhaald bezoek wordt een gewoonte. Eenmaal vaste klant, altijd vaste klant.

 

Wil je ook een website die voor jou werkt? Die overtuigt?
Neem contact met mij op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees mijn blogs