Converteren

Ik wist ook niet wat 'converteren' en 'conversie' betekenden. Er zijn vele betekenissen van deze woorden. Ze worden in een aantal vakgebieden gebruikt. Ruim genomen gaat het om de overgang van de ene fase in de andere. In de online marketing betekent conversie dat de bezoeker van een website overgaat tot aanschaf van een product of dienst.

De meeste bezoekers van een website kijken alleen maar en zijn snel weer weg. Vaak komen ze nooit meer terug. Hoe van een bezoeker van jouw website een koper van jouw producten te maken? Hierover zijn heel wat boeken geschreven en worden heel wat cusussen gegeven. En webinars, en potcasts. Ze worden aangeboden op websites die...converteren.

Het kan geen kwaad om je eens te verdiepen in al die zelfhelp-boeken vol met wat je wel en niet moet doen. Af en toe eens een video te bekijken op YouTube, en hier en daar een tip toe te passen: allemaal goed.  Het versterkt je inzicht in hoe je website in elkaar zit. Pas op dat je niet gek wordt van al die slimmigheidjes, zelfbenoemde experts, dat leger beste stuurlui aan de wal.

Een pdf op een webpagina tonen die niet onmiddelijke wordt gedownload

Als je op de link van de pdf klinkt dan wordt deze vanzelf gedownload. Je ziet het downloaden niet. Pas als je deze website sluit dan zie je de download op je bureaublad staan. Of je vind de pdf terug in je downloadmap.

Dat wil je niet. Je wilt zelf beslissen wat je doet: lezen, downloaden, printen.

Hier een pdf waarin je kunt scrollen en die je in grootte kunt aanpassen. Je download de pdf pas als je op het download pijltje klikt. Je kunt de pdf ook printen en niet downloaden.

Om dit te kunnen doen is de plugin "embed pdf" geinstalleerd. Gratis van TechJoomla. In de tekst hoeft dan alleen nog maar worden ingevoerd:

<gekruld openingshaakje>pdf=<devolledige link naar de pdf>|<getal hoogte>|<getallengte>|native<gekruld sluitingshaakje>

Nu nog ingewikkeleder. Je heb een heel verhaal over een onderwerp. Dat heb je gemaakt in een tekstbestand. Je slaat het ook op als een pdf. De pdf wil je eerst tonen als een plaatje. Dus moet je van de pdf een png maken. Dit doe je met een online converter. Je hebt dan de tekst in drie typen bestanden: tekst, pdf en png. 

Joomla geeft wat aardige mogelijkheid met blogartikelen. Die moeten wel zijn geplaatst in een categorie en die categorie weer gekoppeld aan een menu-item. Deze Tips zijn daar een voorbeeld van.

Omdat dit artikel een 'alternative' blog is geplaatst staat het plaatje, het png bestand, rechts op de pagina. Het heet 'afbeelding introtekst' en is ingevoerd onder het tabblad 'Afbeeldingen en links'. Het is klein en niet te lezen: het dient als voorbeeld. En als je erop klinkt dan verdwijnt het.

Wat is het pad?

NB: In Firefox bij Voorkeuren in het zoekveld "pdf" invullen en vervolgens aanpassen in Content type naar Portable Document Format: Open in Firefox.

 

Lees mijn blogs