alles over alle jazz

alles over alle jazz

geschiedenis, ontwikkeling, toekomst

Jazz: improvisatie en swing

Muzikale interactie, sociale interactie, culturele interactie

De geschiedenis van de jazz

De historische, institutionele, digitale periode. Ik geef je uitleg op deze website, in een persoonlijke sessie, in een presentatie. Neem contact op.

Meer weten over jazz?

Jazz is moeilijk? Welnee! Ik geef uitleg over blogs, boek- en plaatrecensies, essays, cursussen. Wat is geschikt voor jou? Neem contact op voor een persoonlijke sessie.

Hoe moet je naar jazz luisteren?

Iedereen houdt van jazz als je weet hoe te luisteren. Ik help je bij het juiste luisteren. Neem contact op voor een persoonlijke sessie.

Een jazzverzameling

Een persoonlijke evenwichtige collectie? Of een publieke jazzbibliotheek of discotheek? Ik help je bij het opbouwen. Neem contact op voor advies.

Songs

Songs lijken soms eenvoudig van structuur en tekst

Rags

Klinken grappig maar razend moeilijk om te spelen.

Blues

De Afrikaanse 'roots' van de jazz.

Een vraag zonder antwoord

Zo lijkt het. Stel de vraag op een feestje en je hebt er zo heel wat vrienden bij, of je raakt er een paar kwijt. Kijk niet op Wiki want dan raak je alleen maar meer in de war. Lees er een boek over en je vindt er opmerkingen in waarmee je het zeer mee eens bent, maar zeker niet met alles. Lees een glossy jazztijdschrift en je gelooft je ogen niet wat daar allemaal staat geschreven.

Ongetwijfeld heb je al een eigen mening gevormd over wat jazz wel is en wat niet. Is dat geloof rotsvast en weet je zeker dat je waarheid in pacht hebt, neem dan geen contact met me op. Wil je meer weten over de visies er zijn en hoe die zijn gevormd dan spreek ik je graag. Neem contact op en de kans is groot dat we vrienden worden.

 

 

.

 

 

 

 

 

Over mij

Klassiek gitaar, jazzgitaar, big band leider, docent en adjunctdirecteur Muzieklyceum Amsterdam, hoofd jazz Koninklijk Conservatorium 1985-2019, adviseur North Sea Jazz Festival.