alles over alle jazz

alles over alle jazz

geschiedenis, ontwikkeling, toekomst

Jazz: improvisatie en swing

Muzikale interactie, sociale interactie, culturele interactie

de geschiedenis

de historische, institutionele, en digitale periode

meer weten

blogs, boek- en plaatrecensies, essays, cursussen

luisteren

waar je naar moet luisteren, wat je kunt ontdekken

verzamelen

bouw een mooie en evenwichtige jazzcollectie op

Songs

Songs lijken soms eenvoudig van structuur en tekst

Rags

Klinken grappig maar razend moeilijk om te spelen.

Blues

De Afrikaanse 'roots' van de jazz.

Wat je al wel weet

Iedereen die van jazz houdt, weet vaak al aardig wat van jazz. Sommigen lijken wel alles te weten van één stijl, of één speler of één orkest. In de meeste gevallen houden de meeste mensen van twee of drie stijlen in de jazz. Daar hebben ze platen van, hebben ze concerten van gezien of spelen ze die stijlen zelf op amateur of op professioneel niveau.

Wat je nog niet weet

Je weet meer niet dan wel van jazz. Kan ook niet. Er is gewoon heel veel jazz gemaakt en er wordt voortdurend nog heel veel meer jazz gemaakt. Was vroeger het overzicht al lastig: er komen steeds meer bomen in het jazzbos te staan. Met een aantal richtlijnen, handvaten, routebeschrijvingen die ik je kan bieden, kom je heel veel verder, geniet je nog meer van de muziek waarop je toch al dol wat. Kenis van zaken en beter jazz beleven gaan hand in hand. Neem contact met me op voor een gesprek. 

 

 

Over mij

Klassiek gitaar, jazzgitaar, big band leider, docent en adjunctdirecteur Muzieklyceum Amsterdam, hoofd jazz Koninklijk Conservatorium 1985-2019, adviseur North Sea Jazz Festival.