alles over alle jazz

alles over alle jazz

geschiedenis, ontwikkeling, toekomst

Jazz: improvisatie en swing

Muzikale interactie, sociale interactie, culturele interactie

De geschiedenis van de jazz

De historische, institutionele, digitale periode. Ik geef je uitleg op deze website, in een persoonlijke sessie, in een presentatie. Neem contact op.

Meer weten over jazz?

Jazz is moeilijk? Welnee! Ik geef uitleg over blogs, boek- en plaatrecensies, essays, cursussen. Wat is geschikt voor jou? Neem contact op voor een persoonlijke sessie.

Hoe moet je naar jazz luisteren?

Iedereen houdt van jazz als je weet hoe te luisteren. Ik help je bij het juiste luisteren. Neem contact op voor een persoonlijke sessie.

Een jazzverzameling

Een persoonlijke evenwichtige collectie? Of een publieke jazzbibliotheek of discotheek? Ik help je bij het opbouwen. Neem contact op voor advies.

Songs

Songs lijken soms eenvoudig van structuur en tekst

Rags

Klinken grappig maar razend moeilijk om te spelen.

Blues

De Afrikaanse 'roots' van de jazz.

De platenkast

Een grote collectie is vaak heel indrukwekkend. Vooral als de collectie, de 'platenkast' uit verschillende soorten geluidsdragers bestaat. Oude elpee's en nieuw 'vynil' cassettes, cd's, video's maar ook dat-tapes en 78toerenplaten bevolken de woonkamer, de studeerkamer, de zolder. Ik heb wel eens op een toilet gezeten van een verwoedde verzamelaar met een volgepropte plank platen boven de stortbak.

Waar staat wat? Hoe deel je al die informatie in? Hoe zorg je ervoor dat je snel iets terugvindt? Daar zijn richtlijnen voor die ik graag met je deel. Neem contact met me op. Als je dat zou willen, kom ik langs.


 

 

Over mij

Klassiek gitaar, jazzgitaar, big band leider, docent en adjunctdirecteur Muzieklyceum Amsterdam, hoofd jazz Koninklijk Conservatorium 1985-2019, adviseur North Sea Jazz Festival.